Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κερδοφόρο το στοιχηματικό μας Σαβ/κύριακο

Οι φλώροι, οι άνδρες και οι πίθηκοι!
Οι φλώροι, οι άνδρες και οι πίθηκοι! 

Περί …ανδρισμού ο λόγος σήμερα με αφορμή τη φραστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Δημήτρη Γόντικα, αλλά και γενικότερα τις όλες "ομορφιές" που έλαβαν χώρα χθες στον Βόλο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πετύχει μια πραγματικά ανδρική νίκη εντός αγωνιστικών χώρων επί του Παναθηναϊκού κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια φοβερή χρονιά με την είσοδό του στα πλέι οφ.

Ωστόσο, ο πολλά βαρύς Αχιλλέας Μπέος έχει φροντίσει μετά το γκολ του Μαρτίν να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από την ομάδα του και να τα στρέψει επιδεικτικά πάνω του.

Κόβει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου λες και είναι στο ...σαλόνι του σπιτιού του και φέρεται μεταξύ άλλων κατά του πάγκου των φιλοξενούμενων.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα και ως δια μαγείας ανά 5 δευτερόλεπτα μία μπάλα πέφτει στο γήπεδο εμποδίζοντας το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά. Νωρίτερα, βεβαία, που το σκορ ήταν ανάποδα, τα ball boys -ξανά ως δια μαγείας- είχαν εξαφανιστεί!




Μάλιστα, ο διαιτητής που έχει το δικαίωμα στα τελευταία λεπτά να διακόψει το παιχνίδι επικαλούμενος "τραγελαφικές καταστάσεις" που ξεφτιλίζουν το ποδόσφαιρο αδιαφορεί.

Και πάμε στο σόου (αλά Μαρινάκη στο «Καραϊσκάκη») του Αχιλλέα Μπέου μετά τη λήξη του αγώνα. Μπαίνει στα αποδυτήρια και συναντά μπροστά του τον ...φλώρο τον Γόντικα. Του εξαπολύει απίστευτη φραστική επίθεση χαρακτηρίζοντας τον περαστικό και υπενθυμίζοντας τους κάμποσες φορές πως σήμερα τον γαμ…!

Πιο …λάιτ δηλώσεις από το αφεντικό του Βόλου, που πρόσφατα θυμίζουμε ότι εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έγιναν και on camera περί "ανδρικών ομάδων" και "φλώρων".

Άναυδος ο φλώρος Γόντικας χρησιμοποιεί εκφράσεις που του έρχονται στο μυαλό όπως είναι "ντροπή", "χυδαιότητα" κ.λπ τις οποίες χρησιμοποίησε και σε μια …φλώρικη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγο αργότερα.

Βεβαίως, δεν πρέπει να λησμονούμε και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών τις οποίες δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να προσπερνάμε λες και πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι παράγοντες.

Ο μεγάλος Ζιλμπέρτο Σίλβα, που από το καλοκαίρι δεν θα κοσμεί πια τα ελληνικά γήπεδα, έκανε λόγο για "εφιάλτη" στις δηλώσεις του και για πράγματα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στην καριέρα του. Για "τσίρκο" είπε ο Σαριέγκι, ενώ ο Φερέιρα ανέφερε ότι έχει κουραστεί με την όλη κατάσταση. Τρελοί είναι όλοι αυτοί; Ή μήπως κι αυτοί φλώροι;

Και κάτι ακόμα. Όπως και πέρυσι σε ένα φιλικό των δύο ομάδων, έτσι και φέτος ο Τζιμπρίλ Σισέ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς του Βόλου. Μόλις, ο Γάλλος άσος βγήκε για ζέσταμα ακούστηκαν οι γνωστές κραυγές πιθήκου. Μήπως κι αυτοί έχουν πάρει από τον …ανδρισμό του προέδρου;

Tελικά...μάλλον τα συνώνυμα του Ολυμπιακού σαν ομάδα όπου και αν βρίσκεται είναι... αλητεία ολκής που φτάνει στο έσχατο σημείο. Και όμως αυτοί οι αλητήριοι σαν τον Μαρινάκη και τον Μπέο διαμορφώνουν με το "ήθος" τους,  χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών...!!!

Και βέβαια σαν Παναθηναικός που είμαι δεν ξεχνώ και τα συνώνυμα της ομάδας μου των τελευταίων 15 ετών που είναι... απατεώνες ολκής, άσχετοι και ανίδεοι πρόεδροι που τους απομιζούσαν δεκάδες λαμόγια. Ψευτοβγαινόπουλοι και πατεράδες, φτωχαδάκια και μπατήρια της ζωής που κορόιδεψαν και καταπάτησαν τις απλές και αγνές προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων.


Στα στοιχηματικά μας τεκτενόμενα τώρα, το οικονομικό αποτέλεσμα του Σαβ/κύριακου ήτανε  θετικότατο.  Για σήμερα δεν θα υπάρξει πονταρισμένο στοιχηματικό γεγονός...γιατί δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για βιασύνη. Ένα χαλάρωμα Δευτεριάτικο νομίζω πως το χρειαζόμαστε!

Diasim